Hoe origineel moet jouw content zijn? – #28

Is het “fout” om contentideeën van andere te gebruiken?   Probeer jij altijd helemaal origineel te zijn in de content die je maakt? Of leen je wel eens iets van anderen?   En is dat eigenlijk iets wat not done is, lenen van anderen?
Daar gaat deze aflevering over!  

Hier is hoe ik het zie:

Lenen mag, jatten niet! Er is helemaal niets mis met je laten inspireren door wat anderen doen. Als je maar niet letterlijk kopieert wat iemand doet. Wat ik vaak doe, is kijken wat andere ondernemers aan concepten gebruiken en die dan toepassen op mijn eigen onderwerp. Dus ik leen het idee, maar ik geef er dan mijn eigen schwung aan en ik pas het toe op mijn niche.

Een leuke vorm van lenen is kijken wat mensen met een totaal andere niche doen. Dan heb je sowieso geen ethisch dilemma, want je concurreert niet. Ik kijk graag naar goede Instagram accounts om te zien waar zij mee komen om daar van te leren.

Van anderen lenen is trendy! Met name op TikTok en op Instagram Reels is het JUIST de bedoeling dat je van anderen leent. Iemand maakt bijvoorbeeld een meme en jij maakt hem na. Als je maar altijd je eigen draai aan iets geeft en het toepast op je eigen niche, zodat het relevant is voor je volgers.

Als je naar anderen kijkt, doe het dan met de juiste intentie. Niet omdat je zelf niet zou weten wat leuke content is of omdat je moet weten wat anderen doen om zeker te weten dat je het juiste doet. Maar omdat je je eigen creativiteit een zetje wil geven om zo zelf nog betere content te maken.

Als je iets van iemand anders leent, geef er dan altijd jouw eigen energie aan. Als je te letterlijk kopieert, dan voelen je volgers dat wat je creëert niet van jou is, het voelt dan niet authentiek. En dat jaagt volgers weg.

Als je iets kopieert / citeert, geef dan altijd de persoon die het origineel gemaakt heeft credits.

Ik sla zelf allerlei leuke posts die ik tegenkom op en blader daar af en toe doorheen om inspiratie te krijgen.  


Meer leren van mij?En als je klaar bent voor meer hulp, dan zijn hier 4 manieren hoe ik je kan helpen:

1) Luister naar de ‘Online Marketing Met Impact Podcast.’

Elke week zijn er nieuwe aflevering over online ondernemen, social media, content en zichtbaarheid. Je kunt hier luisteren.

2) Volg mij op Instagram

Kom langs, stel vragen, en leer van mijn content en video’s. Hier vind je mij elke dag

3) Boek jouw gratis impact-sessie

In deze gratis sessie van 45 minuten kijken wij samen naar waarom het nog niet stroomt in jouw bedrijf. Na de sessie heb jij duidelijkheid over waar je op kunt gaan focussen in de komende maanden om sneller meer resultaten te halen!

4) Werk samen met mij als je coach

We kunnen op verschillende manieren samenwerken, altijd met als doel jouw bedrijf sneller, makkelijker en fijner te laten groeien. Lees hier alles over hoe je met mij kan samenwerken als jouw business coach. Of koop hier de Masterclass “Creatief met ChatGPT”.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paulien Pierik Business Coach Eindhoven

Paulien Pierik

Business Coach voor Coaches & Online Ondernemers

Hoi, ik ben Paulien Pierik, Business Coach & Marketing Strateeg. Ik help ondernemers van over de hele wereld zichtbaar te worden, steengoede content te maken en meer te verkopen, zodat ze impact kunnen maken en hun droomleven kunnen leiden.

Recente berichten