#40 – Waarom korting geven niet de oplossing is voor te weinig verkopen

“Ik heb de hele week 20% korting aangeboden en toch heeft niemand gekocht, wat doe ik fout?”

Deze vraag kwam vandaag langs in een gratis sessie die ik met een coach had. Ze was behoorlijk gefrustreerd en wilde graag weten wat ze een volgende keer anders kan doen.

Het antwoord op die vraag is helaas niet zo eenvoudig.. En dat dat dus niet zo eenvoudig was, was een enorme eye opener voor de persoon met wie ik sprak, dus ik wil dit ook met jullie delen vandaag!

Als een aanbieding niet loopt, dan kan dat aan een heel aantal dingen liggen namelijk! Hier zijn er een paar:

  • Je volgers zijn helemaal niet geïnteresseerd in wat jij doet of je aanbod. Ook niet voor een lagere prijs (je hebt de verkeerde volgers. Dit gebeurt vaak als je probeert te verkopen aan je vrienden en familie)
  • Je hebt niet genoeg volgers om er realistisch gezien klanten uit te halen (probleem met de grootte van je publiek)
  • De manier waarop jij vertelt over je aanbod resoneert niet met je volgers (probleem met je messaging / marketing, wat vaak weer een gevolg is van een onduidelijke soul client, je weet simpelweg niet tegen wie je praat en wat deze persoon nou eigenlijk aanspreekt)
  • Niemand ziet je posts (probleem met de grootte van je publiek cq het algoritme cq hoe jij het social media platform gebruikt).Jouw aanbod is niet interessant voor je volgers, ze vinden wat je doet wel interessant, maar niet wat je verkoopt (aanbod-probleem)
  • Je volgers weten niet wie je bent en wat je eigenlijk doet (content-probleem / expert status probleem)

Er zijn er vast nog meer, maar de punten hierboven zijn wel de meeste belangrijke. Als jouw aanbieding niet verkoopt, kan het dus aan al deze dingen liggen. Meestal ligt het NIET aan dat de korting niet groot genoeg is, maar zijn er een of meerdere van bovenstaande punten nog niet in orde, waardoor het niet loopt.

Gratis strategiesessie!

Ter ere van mijn 40e podcastaflevering geef ik een gratis sessie weg. In deze gratis sessie van 45 minuten help ik je om precies helder te krijgen wat de reden is waardoor het nog niet zo lukt bij jou met het verkopen. Je kunt deze sessie HIER boeken. Zie ik je gauw?

Hulp nodig?

In mijn coaching help ik je om al deze verschillende stukjes van de puzzel te vinden, zodat je de funderingen van je bedrijf hebt staan en ook zeker weet dat je aan de juiste mensen met de juiste boodschap het juiste product bent aan het verkopen op de juiste plek met de juiste content. Zodat mensen dus ook kopen als je een aanbieding hebt. En zodat je niet meer alleen maar heel hard werkt, zonder resultaten!

Ik heb weer ruimte voor nieuwe klanten, als je meer wil weten over of en hoe ik je kan helpen, lees dan hier verder.

En als je klaar bent voor meer hulp, dan zijn hier 3 manieren hoe ik je kan helpen:

1) Luister naar de ‘Online Marketing Met Impact Podcast.’

Elke week zijn er nieuwe aflevering over online ondernemen, social media, content en zichtbaarheid. Je kunt hier luisteren.

2) Kom gezellig naar mijn Facebookgroep.

Kom langs, stel al je vragen, deel je ideeen en doe mee met de gratis training in deze groep coaches en changemakers zoals jij. Hier vind je mij elke dag

3) Werk samen met mij als je coach

In mijn 1-op-1 coaching krijg je 6 maanden lang al mijn aandacht, zodat jouw bedrijf kan groeien, op een manier die bij jou past. Lees hier alles over Content, Community, Klanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten