blank
blank

de toekomst van contentcreatie

Creatief met Canva

Heel simpel mooie, professionele designs maken voor social media. En zelfs websites en presentaties. Het kan met Canva. En het wordt nòg makkelijker en leuker met de nieuwe AI tools van Canva!

Hoe het werkt? Dat leer je in de Canva cursus “Creatief met Canva”. In deze cursus ik je precies laat zien hoe Canva werkt en hoe jij het kan inzetten in je bedrijf voor je marketing en content, inclusief AI tools. Nu voor maar € 15 excl. BTW.

afbeeldingen maken met behulp van canva en ai

Wat is Canva?

Met Canva kun je supersimpel mooie designs maken. Bijvoorbeeld social media afbeeldingen, maar ook video’s, presentaties en zelfs hele websites! Ik vind dat elke ondernemer Canva zou moeten leren, omdat je met Canva designer-kwaliteit afbeeldingen kunt maken, zonder dat je goed hoeft te zijn in design. En het gaat ook nog eens lekker snel. 

Zo kom je professioneler over, wat weer voor meer klanten gaat zorgen!

Daarnaast heeft Canva in 2023 de “Magic” suite geïntroduceerd: een set aan AI-tools waarmee je bijvoorbeeld plaatjes kunt maken op basis van een tekst-prompt, delen van plaatjes kunt uitgummen of veranderen en stukken kunt toevoegen aan foto’s. Ook deze AI tools zijn supermakkelijk te leren.

Wat is er zo bijzonder aan Canva?

Het is makkelijk te leren en te gebruiken

Photoshop (de grootste concurrent van Canva) is lastig te leren, maar de basis van Canva heb je in een middag onder de knie! En in gebruik is het ook nog eens snel en makkelijk.

Geen design-kennis nodig

In Canva maak je gebruik van sjablonen die door designers gemaakt zijn. Daardoor ziet jouw werk eruit alsof het door een designer gemaakt is, zonder dat jij verstand hoeft te hebben van design!

Professionele designs

Doordat je dus sjablonen kunt gebruiken, zien jouw designs er in Canva echt heel goed uit, waardoor je als ondernemer meteen veel professioneler overkomt. En met de AI tools wordt het NOG mooier en beter!

Wat je allemaal kunt met Canva

Hieronder krijg je een beeld van wat je allemaal kan met Canva, naast natuurlijk het maken van afbeeldingen voor social media:

Ik gebruik Canva dagelijks! Je kunt het, als je het eenmaal doorhebt, voor van alles gebruiken:
 • Afbeeldingen voor social media
 • Presentaties
 • Werkboeken voor klanten.
 • Gratis weggevers
 • Eenvoudige websites
 • Afbeeldingen bewerken
 • Teksten toevoegen aan foto’s
 • Uitnodigingen / flyers / kaarten
 • Brochures
 • Foto’s veranderen met AI (stukken weghalen, achtergrond weghalen, stukken toevoegen, stukken veranderen).
 

Kortom, je kunt Canva gebruiken voor alles waarbij je een professioneel design wil maken met foto’s en teksten.

Hoi, ik ben Paulien

Ik ben AI Trainer en ondernemerscoach en ik help online ondernemers om AI in te zetten in hun marketing en content, op een eerlijke en authentieke manier.

Ik heb een Master in Technische Bedrijfskunde en heb vanuit die achtergrond een interesse in technologie die mensen verbindt en verderhelpt. Ooit was dat e-mail en internet, ik vond dat zo machtig mooi en interessant toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam op de universiteit (ik ben trouwens heel jong hoor 😂). 

In mijn huidige werk verkoop ik o.a. cursussen over die tools waarvan ik zie dat ze ondernemers ècht verder helpen. 

Mijn cursussen helpen je om sneller, beter en creatiever content te maken – ook als je niet technisch bent of je zelf niet creatief vindt!

En Canva is zo’n tool. Als je Canva leert als ondernemer, dan kun je je eigen professionele designs maken. Je uitstraling verbetert en je bespaart een hoop tijd – of de kosten van een assistent of designer die voor jou je afbeeldingen en designs moet maken…

En nu heeft Canva ook nog AI-tools, waar je toffe dingen mee kunt. 

De inhoud van de training "Creatief met Canva"

Dit is een overzicht van de belangrijkste onderwerpen die je gaat leren in de training. In de FAQ op deze pagina vind je een overzicht van alle modules.

De cursus bevat ruim 4 uur aan trainingen, opgeknipt in hapklare, korte video’s, waarin steeds 1 onderwerp aangepakt wordt. Bij elke video vind je ook een oefening, zodat je je de stop eigen kunt maken.

Over designs maken in Canva

Over de AI in Canva

* Voor de met een sterretje aangegeven onderwerpen heb je de betaalde versie van Canva nodig. De overige onderwerpen kunnen ook (deels) met de gratis versie. Wil je een heel overzicht van de lessen in de cursus en of je hier de betaalde of gratis versie van Canva voor nodig hebt, klik dan hier. De betaalde versie van Canva kost 12 euro per maand of 110 euro per jaar. In mijn ogen een van de allerbeste investeringen die je als ondernemers kunt doen in je professionalisering!

Wat levert deze cursus je op?

Deze tools en sjablonen krijg je bij de cursus, zodat je meteen de mooiste designs kunt maken

Al deze sjablonen zijn gemaakt door een professionele designer – en niet verkrijgbaar in Canva. Extra exclusief dus! Je kunt alle designs helemaal aanpassen aan jouw lettertypes, kleuren en stijl.

blank

Set designer-logo's

Je krijgt een set door een designer gemaakt sjablonen kado, die je kunt gebruiken om je eigen bedrijfslogo of bijvoorbeeld productlogo's te maken.

blank

Mockup sjablonen

Mockups zijn designs waarmee je je digitale producten kunt presenteren op je verkooppagina's, zodat klanten een goed beeld krijgen van wat ze kopen. Je krijgt van mij een hele set mockup sjablonen kado!

blank

60 Brandboards

60 voorbeelden van brandboards, ter inspiratie van jouw eigen, unieke merk. Elk brandboard bevat een kleurenpalet, lettertypes, voorbeeldlogo en bijpassende afbeeldingen.

blank

Design checklist

Met deze design checklist weet je zeker dat je een mooi ontwerp hebt gemaakt, dat aansluit bij jouw merkuitstraling, zodat al je designs opvallen en bij elkaar passen!

blank

Afmetingen checklist

Nooit meer de verkeerde afmetingen voor social media, met deze superhandige up-to-date afmetingenchecklist. Precies de juiste grootte designs voor Instagram, Facebook, LinkedIn, Youtube en TikTok!

Mockup Canva Cursus oefeningen

Oefeningen

Bij elke videoles ontvang je concrete oefeningen, inclusief oefendesigns waar je mee aan de slag kan, zodat je alles wat je leert ook meteen kunt oefenen.

Wat tevreden klanten zeggen over de cursussen van Paulien

blank
blank

En dan krijg je ook nog deze bonussen!

blank

Aanbevolen AI tools

Bij de cursus krijg je een uitgebreide lijst met aanbevolen AI-tools die je naast Canva kunt gebruiken. Zo ontdek je nog meer handige AI tools die je helpen je contentcreatieprocessen naar een hoger niveau te tillen.

blank

1 les per dag email-cursus

Heb je weinig tijd en/of wil je de cursus stap voor stap aanpakken? Met de "1 les per dag email-cursus", krijg je elke dag een mailtje met daarin 1 les die je kunt volgen. Zo vergeet je niet aan de cursus te werken!

Is deze Canva training voor mij?

Deze Canva cursus is voor online ondernemers, die willen leren hoe ze Canva in kunnen zetten voor hun marketing en content. Je kunt ook heel goed meedoen als je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doet, in het onderwijs werkt of Canva voor je privéprojecten wilt gebruiken, mits je de onderwerpen wil leren die op deze pagina genoemd zijn.

Specifiek is de cursus voor jou als je je hierin herkent:

In dit geval is deze Canva training niet de beste match voor jou:

blank

7 dagen niet goed - geld terug garantie!

Weet je niet zeker of de training geschikt is voor jou?

Goed nieuws, als de training niet het juiste niveau is of als het niet is wat je verwacht had, dan kun je je binnen 7 dagen gewoon je geld terugvragen.

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

De praktische antwoorden!

Deze Canva cursus is voor online ondernemers, die willen leren hoe ze Canva in kunnen zetten voor hun marketing en content. Je kunt ook heel goed meedoen als je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doet, in het onderwijs werkt of Canva voor je privéprojecten wilt gebruiken, mits je de onderwerpen wil leren die op deze pagina genoemd zijn.

Je kunt meedoen als je nog helemaal nieuw bent in Canva, als je Canva al wel gebruikt maar er beter in wil worden of als je de AI tools van Canva wil leren kennen.

Absoluut! De training is ontstaan omdat ik de AI tools van Canva wilde leren aan klanten, maar uiteindelijk kun je alleen iets met deze AI tools als je ook de basis kent, dus daarom heb ik de hele basis van Canva, vanaf de start toegevoegd aan de cursus!

Als je al het een en ander geprobeerd hebt met Canva, maar eigenlijk niet goed weet wat je aan het doen bent, dan is deze training zeker ook voor jou.

En ook als je vooral wil leren hoe de AI tools in Canva werken.

Goeie vraag! Ik heb het even nagerekend en er zit maar liefst voor 260 minuten aan video’s in de cursus (eigenlijk ben ik gek dat ik dit voor 15 euro verkoop!). Ruim 4 uur dus. Alles is opgesplitst in hapklare brokken, de meeste video’s duren zo rond de 8 minuten. In elke video ga ik in op 1 specifiek onderwerp, waar je vervolgens mee kunt gaan oefenen met de oefeningen die je bij elke les vindt.

Niet! Dat is juist wat er zo mooi is aan Canva, het is supergebruiksvriendelijk en je hoeft er niet technisch voor te zijn! Het programma is speciaal ontworpen voor niet-designers, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Photoshop.

Hier zie je een inhoudsopgave van de training (het kan zijn dat ik er in de loop van de tijd dingen aan toevoeg, want ik hou al mijn trainingen up to date!):

Welkom!

 • Welkom bij de cursus!
 • Wat is Canva – en waarom zou je het gebruiken?


De basis van Canva

 • Een account aanmaken
 • Hoe werkt Canva – de verschillende onderdelen
 • Betaalde of gratis versie?
 • Design tips
 • Het commercieel gebruiken van je Canva designs & intellectueel eigendom


Ontwerpen maken in Canva

 • Templates (sjablonen) kiezen en aanpassen
 • Teksten toevoegen en veranderen in aan je designs
 • Foto’s toevoegen aan je designs
 • Andere elementen toevoegen aan je designs
 • Hoe werken kleuren in Canva?
 • Jouw eigen huisstijl (merk / brand) maken en gebruiken in Canva
 • De volgorde van elementen in een ontwerp aanpassen (werken met lagen)
 • Plaatjes downloaden en delen met anderen
 • Een doorzichtige achtergrond maken
 • Dingen op de juiste plek zetten – uitlijnen
 • Elementen groeperen en vastzetten
 • Soorten content in Canva


Soorten content in Canva

 • Inleiding
 • Social media content (incl carousels)
 • Eenvoudige websites maken in Canva
 • Presentaties
 • Werkboeken
 • Video’s
 • Mockups
 • De AI Tools in Canva


De AI Tools in Canva

 • Achtergrond wissen
 • Delen van foto’s weggummen (Magic Eraser)
 • Delen van een afbeeldingen vervangen door iets anders (Magic Edit)
 • Magic Media: je ideeen omzetten in foto’s en korte video’s
 • Magic Grab: een onderdeel van je foto oppakken en verplaatsen
 • Grab Text: tekst in je ontwerp oppakken, verplaatsen of verwijderen
 • Magic Expand: met AI een stuk toevoegen aan je foto’s
 • Magic Translate: teksten en zelfs hele documenten in 1 x vertalen
 • Magic Switch: document van formaat veranderen
 • Magic Write: teksten herschrijven met AI in Canva
 • Magic Morph: tekst en objecten veranderen qua vorm / design
 • Magic Design: met een tekstprompt een presentatie of plaatje maken
 • Magic Animate: Met AI delen van je presentatie laten bewegen.


Georganiseerd omgaan met Canva

 • Je ontwerpen organiseren


Andere nuttige functies in Canva

 • Content inplannen
 • PDFs importeren
 • Canva Apps – toevoegingen aan Canva

En dan natuurlijk de bonussen

Er is een gratis versie van Canva, waarmee je prima aan de slag kunt.

De betaalde versie van Canva kan echter spectaculair veel meer en die raad ik je dan ook aan. 12 euro per maand (excl BTW) en is maandelijks opzegbaar. Er is ook een jaarlijks abonnement voor 110 euro per maand.

Ik laat je in de training veel zien wat met de gratis versie kan, maar ook dingen die alleen met de betaalde versie kunnen. Je kunt hier een spreadsheet vinden, waarin je precies ziet welke lessen over Canva wel en niet met de gratis versie kunnen.

 • Je krijgt meteen toegang tot de cursus in de online omgeving.
 • Een login is bedoeld voor EEN persoon. Delen van een login is niet toegestaan. Wil je voor een groep de cursus kopen, neem dan even contact op, dan maak ik een voorstel voor een gereduceerd tarief.
 • De materialen blijven minstens 1 jaar beschikbaar. Mocht ik ze offline halen, dan zal ik dat ruim vantevoren laten weten, zodat je alles kan downloaden naar je eigen computer.

Als je de training los koopt voor 15 euro, dan zit er geen inhoudelijke ondersteuning / coaching bij de training.

Als je lid wordt van de AI Content Club (waarbij deze training inbegrepen is) voor 9 euro per maand, dan kun je op elk moment je vragen stellen aan mij in de Facebookgroep.

Nee, dit is een training die bestaat uit ruim 4 uur aan opgenomen video’s. Elke video behandelt 1 onderwerp en duurt gemiddeld 8 minuten. Je kunt de hele training in je eigen tijd doen op een moment dat jou goed uitkomt!

Heel makkelijk: als jij binnen 7 dagen laat weten dat je je geld terugwil, dan kun je mij hier een bericht sturen en dan maak ik het geld naar je terug over.

Vermeld dan je naam en je ordernummer.

Je kunt hier contact met mij opnemen, ik help je graag verder.