Aan de slag met ChatGPT? Download hier je Gratis ChatGPT Kickstart Kit 

ChatGPT login maken – hoe doe je dat?

Wil jij een ChatGPT login aanmaken of vraag je je af: hoe kom ik aan ChatGPT?

In deze blog leg ik je uit hoe je een ChatGPT login aanmaakt, zodat je aan de slag kan met ChatGPT.

Wat is de ChatGPT website?

De ChatGPT website is: https://chat.openai.com/chat. ChatGPT is dus NIET te vinden op chatgpt.com of iets dergelijks. OpenAI.com is de officiele site van OpenAI, de makers van ChatGPT.

Er zijn veel nep apps en websites die doen alsof ze ChatGPT zijn, de officiele site vind je dus op openai.com (lekker logisch).

Welke app moet ik downloaden voor ChatGPT? Is er een ChatGPT app?

Ja, er is sinds kort zowel een app voor Android, als voor iPhone. Deze kun je hier downloaden voor iPhone en hier voor Android. De app is gratis. Je kunt in de app zowel de betaalde als de gratis versie van ChatGPT gebruiken.

ChatGPT login aanmaken

Iedereen kan een login aanmaken voor ChatGPT. Je kunt op dit moment nog gratis een ChatGPT account aanmaken.

Hier zijn de stappen om jouw ChatGPT login aan te maken:

   

   • Het kan zijn dat je gevraagd wordt om te verifiëren dat je een mens bent, dan moet je even een simpele vraag beantwoorden.

   • Klik daar op “Sign up”.

   • Vul de gegevens in waar om gevraagd wordt.

   • Bevestig je account via de e-mail die je ontvangt.

  Tadaaaa, je bent klaar om te gaan!

  Je kunt dit het beste in de ochtend doen. In de middag is ChatGPT namelijk veel minder goed bereikbaar dan in de ochtend, omdat dan in Amerika iedereen online komt en dan raken de servers overbelast.

  Abonnement op ChatGPT nemen – een betaalde account aanmaken

  Een betaalde account aanmaken kun je doen nadat je je gratis account aangemaakt hebt. Vervolgens log je in in ChatGPT en klik je helemaal linksonder op je emailadres. In het menuutje dat dan ontstaat klik je vervolgens op “my plan”:

  Vervolgens kun je je abonnement kiezen. Je kunt betalen per maand $20 en je kunt altijd opzeggen. Je hebt om te betalen op dit moment altijd een creditcard nodig. Mocht je abonnement niet bevallen, dan kun je binnen 7 dagen opzeggen en je geld terugkrijgen.

  Lukt het login maken niet?

  Er zijn allerlei vreemde foutmeldingen die kunnen optreden bij ChatGPT. In dit artikel vind je de meestvoorkomende plus de oplossing.

  Betaalde of gratis versie van ChatGPT?

  ChatGPT heeft (nog) een gratis versie. Ook mag je alle content die je maakt gratis en onbeperkt in je bedrijf gebruiken. Er is ook een betaalde versie, deze kost $20 per maand.

  De gratis versie van ChatGPT gebruikt de 3.5 versie van ChatGPT. In de betaalde versie kun je ook versie 4.0 kiezen. De resultaten met GPT 4.0 zijn significant beter dan die met 3.5. Zoveel beter dat ik het de investering van $20 zeker waard vind.

  Daarnaast is de betaalde versie vaker beschikbaar, de gratis versie vliegt er namelijk regelmatig uit.

  Ook krijg je in de betaalde versie toegang tot plugins en andere nieuwe features, die niet in de gratis versie zitten en kun je met de betaalde versie op het internet. Deze functie staat overigens op dit moment (augustus 2023) uit.

  Ik raad je aan om 1 maand te betalen, het verschil te ervaren en dan te bepalen of je wil betalen.

  Beginnen met ChatGPT

  Hoe kom je op ChatGPT?

  Nadat je je login hebt aangemaakt, kun je altijd weer teruggaan naar https://chat.openai.com/chat om in te loggen.

  Hoe begin je met chatten in ChatGPT?

  Als je in het ChatGPT programma inlogt, dan zie je eerst een heel aantal disclaimers. Hiermee wil ChatGPT je laten zien wat de beperkingen zijn van het programma.

  Hier kun je gewoon doorheen klikken en dan kom je op de chatpagina, waar je kunt gaan chatten.

  Hieronder zie je een voorbeeld van hoe die pagina eruit ziet. Ik zal kort toelichten hoe het werkt:

   

  ChatGPT chat venster

  Bij de rode 1 hierboven kun je een nieuwe chat aanmaken. Je maakt steeds een nieuwe chat aan als je over een nieuw onderwerp begint, zodat ChatGPT goed snapt waar de chat over gaat.

  Bij 2 zie je alle opgeslagen chats. Zo kun je verdergaan in een gesprek dat je eerder met ChatGPT hebt gehad.

  Bij 3 zie je de plek waar je je vraag kunt stellen. Begin gewoon te tikken in het venstertje en druk op enter om je vraag te verzenden. Het antwoord van ChatGPT verschijnt dan daarboven, net zoals bij andere vormen van Chat.

  Bij 4 kun je op “regenerate response” klikken. ChatGPT geeft je dan een nieuw gegenereerd an

  Dat was het, de basis van hoe ChatGPT werkt! Veel Chatplezier! Vragen? Laat het mij gerust hieronder weten.

  Meer leren over ChatGPT?

  In de AI Content Club leer je voor maar 9 euro per maand exclusief BTW alles over hoe je AI (met name ChatGPT en MidJourney) kunt gebruiken voor je marketing, content, social media en strategie. De AI Content Club is voor online ondernemers die AI willen gebruiken voor hun eigen marketing of de marketing van klanten. Je kunt hier alles lezen en lid worden.

  6 Responses

  1. Hi Paulien,
   Dank voor je duidelijke intro, het werkt in ieder geval. Vraagje, kun je ook chats verwijderen en zou je dit kunnen toevoegen?

   1. Jazeker dat kan, dat kan je doen door in de linkerkolom waar je de naam van de chats ziet op het kleine prullenbak – icoontje te klikken

  2. Hi Pauline, ik wil chatGTP downloaden maar moet ik hier voor betalen, want als ik de terme en conditioneel lees kost het geld?

   1. Hi Nilz, ChatGPT kun je niet downloaden, het werkt online. Ben je op de juiste site geweest? chat.openai.com. Je hoeft niet te betalen. Er zijn veel sites die zich voordoen als ChatGPT, maar die het niet zijn, daarom is die juiste site erg belangrijk.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Koop de “Creatief met ChatGPT” training voor maar 15 euro excl BTW

  Paulien Pierik Business Coach Eindhoven

  Paulien Pierik

  Hoi, ik ben Paulien Pierik, business coach voor coaches en online ondernemers.

  Ik help klanten van over de hele wereld met hun zichtbaarheid en content, zodat ze sneller kunnen groeien, op een eerlijke en authentieke manier.

  Ik focus mij hierbij steeds meer op het inzetten van AI voor content en zichtbaarheid.

  Recente berichten