#21 – Hoe je content maken makkelijk en leuk kan maken (in plaats van moeilijk, zwaar en ingewikkeld)

Vind jij content maken moeilijk? Ingewikkeld? Zwaar? Lastig?

Als je iets moeilijk / ingewikkeld / zwaar / lastig vindt, dan wordt het vanzelf ook moeilijk / ingewikkeld / zwaar / lastig…

Wat nou als content maken superleuk zou zijn? Fijn om te doen? Je een gevoel van voldoening kon geven? Wat nou als de ideeën uit je zouden stromen en je volgers door jou geïnspireerd zouden raken? Zou dat niet veel fijner zijn? Daarover gaat deze podcast!

Het enige dat je hoeft te veranderen om content maken makkelijker en leuker te maken is ….. jouw eigen gedachtes / overtuigingen over content! Als jij besluit (en voelt) dat het leuk is en fijn om te doen, dan is het dat. Als jij besluit dat het zwaar en moeilijk is, dan is het dat.En hoe kun je die ommezwaai dan bereiken, dat is natuurlijk de vraag.Het ligt eraan waar die gedachtes precies vandaan komen, maar hier alvast een aantal tips:

  1. Het heeft mij enorm geholpen om content maken niet langer te zien als een marketingactiviteit, maar als een verlengde van mijn werk. En mijn werk is mensen helpen. Ik word betaald om mensen te helpen met mijn coaching en in mijn gratis content help ik ook mensen! Dus ik denk niet: hoe kan ik vandaag eens content maken waarmee ik iemand kan strikken om van mij te kopen, nee ik denk: wat kan ik iemand vandaag leren dat hun verder helpt? En natuurlijk koppel ik dat wel aan mijn aanbod, maar mijn INTENTIE is helpen. En helpen, daar zijn coaches goed in, toch?
  2. Neem voor je gaat creëren altijd jouw soul client in gedachten, diegene die jij wil helpen. Maak contact met die persoon en maak content vanuit je hart, voor die persoon.
  3. Als je jezelf betrapt op gedachtes zoals “dit is MOEILIJK”, vervang die gedachte dan door een helpende (maar wel geloofwaardige) gedachte. Bijvoorbeeld: dit wordt steeds makkelijker! Of: ik kan dit! Of: ik ga dit leren! Of: dit is makkelijk! Of: wat nou als het makkelijk is?
  4. Schrijf voor jezelf eens 5 (of 10) redenen op waarom content maken leuk / licht / inspirerend (het woord dat voor jou relevant is) kan zijn. Bijvoorbeeld: content creëren is leuk, want ik help er mensen mee. Content creëren is leuk, want daardoor leer ik nieuwe mensen kennen. Content creëren is leuk, want daarin kan ik mijn ei kwijt. Maar even wat voorbeelden he, dit moeten jouw eigen antwoorden worden.
  5. Het kan zijn dat er onder deze gedachtes rondom content een echt dieperliggende overtuiging zit zoals: ik ben niet goed genoeg. Als dat het geval is, dan is het nuttig om aan deze overtuiging te werken. Misschien heb je hier als coach / healer / therapeut zelf de tools voor, misschien ken je een collega die jou hiermee kan helpen. Of je kunt een coach of therapeut zoeken die jou hier betaald mee helpt. Als het je ECHT in de weg zit, dan kan dit de moeite waard zijn. Met het werken aan die diepzitte overtuigingen los je het probleem onder het probleem namelijk op en verdwijnt het contentprobleem vanzelf ook.

De meeste mensen kunnen met oefening 1 t/m 4 al een heel eind komen, omdenken is het eigenlijk!Is dat dan alles wat nodig is om content maken makkelijk te maken?Hierboven heb ik allemaal mindsetoefeningen genoemd die je kunnen helpen om content maken makkelijker te maken. Er zit natuurlijk ook een grote strategiekant aan: Als jij beter weet tegen wie je praat, waarover je praat, hoe je dat kan koppelen aan je aanbod en hoe goeie content maken nou eigenlijk werkt, dan wordt het ook allemaal makkelijker en lichter. Zeker als je dat doet vanuit jouw eigen persoonlijkheid en energie. En daar help ik bij (ook bij het mindsetstuk trouwens).

Strategie en mindset versterken elkaar. Ik denk wèl dat zelfs de beste strategie je niet gaat helpen, als je tegen jezelf blijft zeggen “dit is moeilijk”, dus het mindsetwerk is echt ontzettend belangrijk!!

  • Je kunt hier meer lezen over hoe ik je kan helpen in dit proces.
  • Of stuur me een DM op Instagram, dan hebben we het erover!
  • En hier kun je alle podcasts luisteren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten