Aan de slag met ChatGPT? Download hier je Gratis ChatGPT Kickstart Kit 

ChatGPT ontwikkelingen na OpenAI Dev Day

Op 6 november 2023 hield OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, haar eerste DevDay, een conferentie voor developers over de toekomstige ontwikkelingen in ChatGPT.

Je kunt hier het keynote praatje van Sam Altman, de CEO van ChatGPT terugkijken:

https://www.youtube.com/watch?v=U9mJuUkhUzk

In de video zie je de hele aankondiging. Ik wil voor jou in deze blog de belangrijkste wijzigingen die relevant zijn voor ondernemers die ChatGPT willen gebruiken voor hun content en marketing samenvatten.

Let op: in de keynote wordt gesproken over 2 verschillende manieren om GPT-4 turbo te gebruiken:

   1. In ChatGPT. Dat is waar deze blog over gaat.

   1. Via de API. Dit betekent dat een bedrijf zelf een laag over GPT-4 turbo heenbouwt, om zo een eigen versie van ChatGPT te maken. Hiervoor zijn ontwikkelaars nodig. In de video wordt uitgelegd wat er allemaal kan in de API, omdat de conferentie met name gericht was op developers, dus mensen die dingen bouwen met GPT. Het meeste daarvan is niet relevant voor ondernemers die ChatGPT willen gebruiken voor hun marketing, content en strategie en dit is daarom buiten de scope van deze blog.

  Er is op 6 november een nieuwe versie van ChatGPT gelanceerd: GPT 4 – turbo. Deze is beschikbaar in de betaalde versie van ChatGPT.

  Wat kan ChatGPT met GPT-4 turbo?

  De GPT-4 turbo versie van ChatGPT, die beschikbaar is in de betaalde versie van ChatGPT (ChatGPT Plus):

    • Kan veel meer “context” verwerken. Dat betekent dat hij langere stukken tekst kan verwerken en ook een veel langere chat kan onthouden. Dat betekent weer dat je bijvoorbeeld grote PDFs kan uploaden en er vragen over kan stellen aan ChatGPT. En dat ChatGPT niet meer na een tijdje chatten de kluts kwijt raakt, omdat hij vergeten is waar jullie het eerder over hadden! Je kunt nu PDFs van ca 300 bladzijdes uploaden in ChatGPT. Dat is 16x meer dan de “gewone” GPT-4 (de betaalde versie) tot nu toe kon. Doordat ChatGPT nu langere teksten kan verwerken wordt langere output ook beter.

    • Heeft meer kennis. ChatGPT is niet langer maar getraind tot en met september 2021, maar nu tot en met april 2023. En de belofte is dat dit zal blijven verbeteren.

    • Is nu multi-modaal. Dit betekent dat je niet langer hoeft te switchen in het menu als je bijvoorbeeld plug-ins wil gebruiken, op internet wil of plaatjes wil maken. Alles kan nu in dezelfde chat en je kunt in 1 chat zowel plaatjes maken, plugins aanroepen als op internet kijken.

    • Is nu beschikbaar als “GPT”. Daarover lees je hieronder meer.

   Wat zijn GPT’s?

   ChatGPT maakt het nu mogelijk om in ChatGPT een “GPT” te maken: een aangepaste versie van ChatGPT voor een specifiek doel. Je kunt aan zo’n GPT je eigen kennis toevoegen en je kunt hem leren om op een bepaalde manier antwoord te geven, met behulp van instructies en dan kun je hem publiceren, zodat andere mensen hem kunnen gebruiken. Er komt o.a. een GPT app store in december 2023.

   Je hoeft hier niet voor te kunnen programmeren (zoals bij de API wel nodig is). Rond 26:30 in de video zie je een voorbeeld van hoe dit kan werken.

   Ik zie op hoofdlijnen twee manieren waarop je als ondernemer deze GPT’s kunt gebruiken:

   • Voor jezelf, om ChatGPT te trainen met alles over jou. Dus bijvoorbeeld: al je websiteteksten uploaden, al je social media posts uploaden, al je emails uploaden en dat allemaal gebruiken om een getrainde versie van ChatGPT te creëren die veel beter weet wie jij bent, dan de “algemene” versie, waar je steeds opnieuw informatie aan moet geven.
   • Voor klanten, als je bijvoorbeeld coach of consultant bent, zodat ze een tool hebben waar al jouw kennis in zit, waar ze 24×7 terecht kunnen voor vragen.


   Meer leren van mij?   En als je klaar bent voor meer hulp, dan zijn hier 4 manieren hoe ik je kan helpen:

   1) Luister naar de 'Online Marketing Met Impact Podcast.'

   Elke week zijn er nieuwe aflevering over online ondernemen, social media, content en zichtbaarheid. Je kunt hier luisteren.

   2) Volg mij op Instagram

   Kom langs, stel vragen, en leer van mijn content en video's. Hier vind je mij elke dag

   3) Word lid van de AI Content Club

   In de AI Content Club leer je alles over hoe je met AI content kunt maken met ChatGPT en Midjourney. Voor maar 9 euro per maand!

   4) Werk samen met mij als je coach

   We kunnen op verschillende manieren samenwerken, altijd met als doel jouw bedrijf sneller, makkelijker en fijner te laten groeien. Lees hier alles over hoe je met mij kan samenwerken als jouw business coach.   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *

   Koop de “Creatief met ChatGPT” training voor maar 15 euro excl BTW

   Paulien Pierik Business Coach Eindhoven

   Paulien Pierik

   Hoi, ik ben Paulien Pierik, business coach voor coaches en online ondernemers.

   Ik help klanten van over de hele wereld met hun zichtbaarheid en content, zodat ze sneller kunnen groeien, op een eerlijke en authentieke manier.

   Ik focus mij hierbij steeds meer op het inzetten van AI voor content en zichtbaarheid.

   Recente berichten