Hoe krijg je meer volgers, lezers/ kijkers en klanten?

Hoe krijg je meer volgers, kijkers en uiteindelijk klanten? Ik kreeg deze vraag gisteren in mijn Facebookgroep. Ik vraag alle mensen die lid worden wat ze het liefst willen leren en HEEL vaak is het antwoord een variant op deze vraag. De andere vraag meestgestelde vraag is trouwens: hoe word ik consistent met mijn content.

Hoe krijg je dus meer volgers, die je content gaan consumeren met veel enthousiasme en die dan ook nog eens klant gaan worden. Dat is eigenlijk de million dollar question he? Want als je deze vraag weet te beantwoorden, dan weet je ook hoe je moet groeien, Dus ik ga daar graag op in in deze blog post!

Het is best een lang verhaal vandaag trouwens, ben je er klaar voor?

Om meer volgers, kijkers en uiteindelijk klanten te krijgen moet je je richten op 3 hoofdzaken.
En voor we in die 3 hoofdzaken duiken, wil ik het eerst even over dat moeten hebben…

Moet je nou echt per se bepaalde dingen doen in je bedrijf?

Ik heb zelf een hekel aan moeten, en aan coaches die zeggen dat je dingen moet. En toch zeg ik nu dat je bepaalde dingen MOET doen. Lekker dan……..

Wat ik bedoel met moeten, is dat je je op bepaalde zaken MOET richten. Zonder verkoop geen klanten, bijvoorbeeld. Maar HOE je die hoofdzaken dan invult, dat is helemaal aan jou.Dus je ontkomt niet aan bepaalde activiteiten in je bedrijf, maar je kunt ze wel doen op een manier die bij je past. Daar ligt de nuance van het moeten. En laat je nooit door iemand wijsmaken dat je per se een bepaalde methode moet volgen, zoals direct messages, of Reels of wat dan ook, dat hoeft niet. Maar je moet je wel op de hoofdzaken richten.Dus dat even over dat moeten

De 3 hoofdzaken waar je je op moet richten voor meer volgers, lezers en klanten

Dan nu verder met die 3 hoofdzaken. Die zijn:

  • Stevige funderingen voor je bedrijf
  • Een simpel marketingsysteem bestaande uit 3 stappen
  • Mindset en energie

1. Stevige funderingen voor je bedrijf

Voordat jij resultaat kunt halen uit je marketing- en verkoopinspanningen, moet je eerst een aantal funderingen in je bedrijf hebben. Anders wordt het echt heel lastig. Sterker nog, heel vaak als je marketing of verkoop niet werkt, ligt dat helemaal niet aan de marketing of verkoop, maar aan de funderingen!De funderingen zijn:

👉🏻 Heel goed weten wie die volgers, kijkers en klanten eigenlijk idealiter zijn. Je ideale klant kennen dus. Oh oh ik weet dat iedereen dit roept, maar dat roept iedereen omdat het echt zo is.

👉🏻 Heel goed weten welk probleem je eigenlijk oplost. Waar betaalt die ideale klant jou nou eigenlijk voor. En ook in staat zijn om dat probleem uit te leggen in de woorden van je klant. Mijn podcastaflevering 4 gaat hier veel dieper op in, zeker luisteren als je je niche nog niet helder hebt.

👉🏻 Een oplossing hebben voor dat probleem van je ideale klant dat die ideale klant graag wil kopen. Een aanbod dus.

👉🏻 Weten hoe jij anders bent dan de rest van de markt. Ik noem dat je merkpersoonlijkheid, waar herkennen we jou aan, wat zijn de kenmerken van jouw merk?

Als je die funderingen hebt, dan ben je klaar voor stap 2 (en ook pas dan!)

Als je deze funderingen goed op orde hebt, dan ben je klaar om te gaan marketing en verkopen en dat doe je met een simpel systeem:

2: Een simpel marketingsysteem

Het grappige is, de vraag “hoe krijg ik meer volgers, kijkers en klanten” beantwoordt eigenlijk zichzelf: Je krijgt meer volgers, kijkers en klanten, door je te focussen op die dingen die ervoor zorgen dat je meer volgers, kijkers en klanten krijgt.

En als je nu denkt DUH wat moet ik daar nu weer mee, hier is wat ik daarmee bedoel:

  • Je krijgt meer volgers, door je te focussen op zichtbaarheid / bereik: nieuwe mensen die jou leren kennen en gaan volgen.
  • Je krijgt meer kijkers, door content te maken, goede content die hun aanspreekt, hun vragen beantwoordt en die ervoor zorgt dat ze jou aan zien als een expert.
  • Je krijgt meer klanten, door je kijkers regelmatig een aanbod te doen. Niet alleen als ze erom vragen, maar ook pro-actief. Verkopen dus!

Als je die 3 dingen onthoudt: zichtbaarheid, content, verkopen, dan weet je voor de rest van je leven waar je op moet focussen!

Om je hiermee te helpen heb ik een gratis download: het 30 minuten marketingplan (misschien heb je hem al)!

Het gebruiken van dit plan gaat jou zo enorm helpen! Met het plan kun je voor elke week een lijst maken voor wat je gaat doen aan zichtbaarheid, content en klanten. Als je het nog niet hebt, dan download het en gebruik het!

Dus… het marketingsysteem is eigenlijk heel simpel: elke dag iets doen om nieuwe mensen te leren kennen, elke dag goede content maken en elke dag verkopen. Meer hoeft het niet te zijn.

HOE je dat dan doet is helemaal aan jou. En hoe je dat dan doet is natuurlijk een leertraject, dat heb je niet 1,2,3 in de vingers. En daar is oa mijn podcast en mijn Facebookgroep voor! Maar als jij de commitment maakt om elke dag op deze 3 gebieden te focussen (nadat je je funderingen hebt gebouwd), dan gaat het lukken om meer volgers, kijkers en klanten te krijgen. Gegarandeerd!!

3: Mindset en energie

De laatste stap (of eigenlijk is het geen stap, want dit speelt continu): je mindset en je energie. Je kunt zo strategisch zijn als maar kan, maar als jij niet in jezelf gelooft of als jij zichtbaarheid eng vindt, denkt dat niemand je content zal lezen en niemand een aanbod doet, dan lukt het alsnog niet.

Echt, dagelijks werken aan je mindset is een must. Mijn podcast aflevering 5 gaat in op mindset struggles die veel ondernemers hebben en aflevering 6 gaat in op hoe je kan omgaan met angst voor video. Deze is ook toepasbaar op angst voor zichtbaarheid in het algemeen trouwens!

TL, DR, samengevat, retteketet

  • Dus, samengevat: om meer volgers, kijkers en klanten te krijgen bouw je eerst stevige funderingen.
  • Daarna focus je je dagelijks op zichtbaarheid (meer volgers), content (meer kijkers) en verkoop (meer klanten).
  • En je werkt continu aan je mindset, zodat je jezelf niet in de weg zit.

En als je nu denkt, heel leuk, Paulien maar HOE DOE IK DAT DAN????

Nou “HOE krijg ik meer volgers, kijkers en klanten” is precies waar ik mijn klanten mee help. Heel uitgebreid en diepgaand doe ik dat in mijn programma ZieZo Zichtbaar van 6 maanden, ik help je dan om alle onderdelen helemaal op te zetten, zodat jouw funderingen en systeem staan als een huis.

En ik heb nu ook een verkorte versie van dit programma en die heet de Eindejaarssprint 🤩. Hierin gaan we in 5 1-op-1 sessies in op de hierboven omschreven hoofdzaken. En na die 5 sessies weet jij precies wat je moet doen om zichtbaar te gaan worden, betere content te maken en meer klanten te krijgen. De investering hiervoor is maar 599 euro (excl btw), dat is echt een no-brainer voor de concrete acties die jij kunt gaan nemen op het gebied van zichtbaarheid (volgers!), content (kijkers!) en klanten (omzet!) nadat je de Eindejaarssprint hebt afgerond. De Sprint is alleen deze en volgende week te koop, omdat we dan nog precies tijd hebben om je tip top klaar te stomen voor 2022!

Dus, dat was mijn antwoord op wat je moet doen om volgers, kijkers en klanten te krijgen, inclusief verdiepende gratis materialen die je verder gaan helpen!

Succes! Vragen, laat gerust weten in de comments!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Paulien Pierik Business Coach Eindhoven

Paulien Pierik

Hoi, ik ben Paulien Pierik, business coach voor coaches en online ondernemers.

Ik help klanten van over de hele wereld met hun zichtbaarheid en content, zodat ze sneller kunnen groeien, op een eerlijke en authentieke manier.

Ik focus mij hierbij steeds meer op het inzetten van AI voor content en zichtbaarheid.

Recente berichten