Aan de slag met ChatGPT? Download hier je Gratis ChatGPT Kickstart Kit 

Inhaakkalender 2023- gratis inhaakkalender voor online ondernemers

Ben je op zoek naar een inhaakkalender 2023? In deze post geef ik je een aantal links naar superleuke inhaakkalenders voor 2023 die je kunt gebruiken in je bedrijf! Maar voor ik dat doe, wil ik eerst ingaan op wat een inhaakkalender eigenlijk is en hoe je deze GOED gebruikt in de marketing van je bedrijf.Wat is een inhaakkalender?

Een inhaakkalender is een overzicht van allerlei soorten feestdagen en themadagen in een jaar, die je kunt gebruiken voor je content. Dagen waar je op kunt “inhaken“. Vandaar de naam: inhaakkalender.

Je hebt natuurlijk de klassiekers waar op in kunt haken in je marketing, zoals Pasen, Kerst enzovoorts. Maar er zijn ook meer specifieke themadagen, zoals nationale hamburgerdag, Wereld Huisdierdag, broertjes en zusjesdag, internationale vrouwendag enzovoorts. Er zijn echt bizar veel dagen voor bizar veel onderwerpen. Daarover dalijk meer!

Als je de inhaakkalender altijd bij de hand hebt, dan is het makkelijker om content te verzinnen.Hoe gebruik je een inhaakkalender?

Goeie vraag. Ik zie vaak op typische inhaakdagen, zoals Internationale Vrouwendag, de ene na de andere post met “het is vandaag internationale vrouwendag” en dan wat tekst. Al die posts lijken op elkaar. En voelen allemaal als “het is vrouwendag, dus ik moet daar ook maar iets over zeggen.”

Dat is dus hoe je NIET gebruik moet maken van een inhaakkalender, want dan lijkt jouw content op die van alle andere mensen die posten.

Vaak zie ik ook dat inhaakkalenders gebruikt worden bij gebrek aan inspiratie. En daar komen dus ook ongeïnspireerde posts uit.

Je denkt misschien, ja maar dan heb ik in elk geval iets om te posten. Maar posten om het posten, daar bereik je niks mee. Misschien denk je, ja maar, dat was toch goed voor het algoritme? Ja, klopt, dat is goed voor het algoritme, want het algoritme houdt ervan als jij consistent content maakt.

Maar wat heeft jouw volger eraan als jij een of ander verhaal schrijft over hamburgers, terwijl je een healer of coach bent? Niets! En uiteindelijk schrijf je je content voor je volgers en niet voor het algoritme…

Dus posten om het posten met behulp van een inhaakkalender, zou ik je niet aanraden.

Het is echt het beste om content te maken die gaat over wat jouw soul client (die klant met wie jij het allerliefst wil werken en die jij het allerbest kan helpen) bezighoudt.

Hier zijn de stappen om goed gebruik te maken van een inhaakkalender:

  • Bekijk voor de dagen waarop je kunt inhaken deze maand steeds: is deze dag relevant voor mijn volger? Speelt dit onderwerp bij mijn volger? Zoja, dan is het leuk om erop in te haken.
  • Vraag je vervolgens af: Hoe kan ik hier een goede post maken die eruit springt en niet eruit ziet als de andere posts die vandaag ongetwijfeld ook verschijnen over dit onderwerp? Geef bijvoorbeeld jouw visie op het thema, laat zien dat jij een expert en leider bent op dit gebied.

Dus schrijf alleen nuttige content, die relevant is voor je volger en die eruit springt.

Waar vind ik een goede inhaakkalender 2023?

  • Ik gebruik zelf Planoly* om mijn posts op Instagram in te plannen. In deze tool zit heel handig een inhaakkalender ingebouwd, zo zie je elke dag of er een themadag is. Dit is wel een Engelstalige tool, dus typisch Nederlandse dagen zitten er niet in. * Dit is een affiliatelink, mocht je de betaalde versie van Planoly kopen, dan krijg ik een kleine commissie. Ik gebruik zelf de gratis versie en die is prima!
  • Dit is een hele uitgebreide Nederlandse inhaakkalender.
  • Hier vind je een inhaakkalender 2023 met internationale dagen.

Heel veel plezier met content creëren met behulp van je inhaakkalender!


Meer leren van mij?En als je klaar bent voor meer hulp, dan zijn hier 4 manieren hoe ik je kan helpen:

1) Luister naar de ‘Online Marketing Met Impact Podcast.’

Elke week zijn er nieuwe aflevering over online ondernemen, social media, content en zichtbaarheid. Je kunt hier luisteren.

2) Volg mij op Instagram

Kom langs, stel vragen, en leer van mijn content en video’s. Hier vind je mij elke dag

3) Word lid van de AI Content Club

In de AI Content Club leer je alles over hoe je met AI content kunt maken met ChatGPT en Midjourney. Voor maar 9 euro per maand!

4) Werk samen met mij als je coach

We kunnen op verschillende manieren samenwerken, altijd met als doel jouw bedrijf sneller, makkelijker en fijner te laten groeien. Lees hier alles over hoe je met mij kan samenwerken als jouw business coach.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leer hoe je AI in kunt zetten om sneller, slimmer en creatiever content te maken als ondernemer. Vanaf 9 euro per maand!

Paulien Pierik Business Coach Eindhoven

Paulien Pierik

Hoi, ik ben Paulien Pierik, business coach voor coaches en online ondernemers.

Ik help klanten van over de hele wereld met hun zichtbaarheid en content, zodat ze sneller kunnen groeien, op een eerlijke en authentieke manier.

Ik focus mij hierbij steeds meer op het inzetten van AI voor content en zichtbaarheid.

Recente berichten