Inhaakkalender, waar vind je hem en wat kan je ermee?
| |

Inhaakkalender – gratis inhaakkalender voor online ondernemers

Ben je op zoek naar een inhaakkalender? In deze post geef ik je een aantal links naar superleuke inhaakkalenders die je kunt gebruiken in je bedrijf!

Maar voor ik dat doe, wil ik eerst ingaan op wat een inhaakkalender is en hoe je deze GOED gebruikt in je bedrijf.

Wat is een inhaakkalender?

Een inhaakkalender is een overzicht van allerlei soorten feestdagen en themadagen in een jaar, die je kunt gebruiken voor je content. Waar je op kunt inhaken. Vandaar de naam inhaakkalender.

Je hebt natuurlijk de klassiekers, zoals Pasen, Kerst enzovoorts, maar ook themadagen, zoals nationale hamburgerdag, Wereld Huisdierdag, broertjes en zusjesdag, internationale vrouwendag enzovoorts. Er zijn echt bizar veel dagen voor bizar veel onderwerpen. Daarover dalijk meer!

Is zo’n kalender handig?

Goeie vraag. Ik zie vaak op typische inhaakdagen, zoals internationale vrouwendag, de ene na de andere post met “het is vandaag internationale vrouwendag” en dan nog wat tekst. Al die posts lijken op elkaar.

Dat is dus hoe je NIET gebruik moet maken van een inhaakkalender.

Vaak zie ik dat inhaakkalenders gebruikt worden bij gebrek aan inspiratie. En daar komen dus ook ongeinspireerde posts uit.

Je denkt misschien, ja maar dan heb ik in elk geval iets om te posten. Maar posten om het posten, daar bereik je niks mee. Misschien denk je, ja maar, dat was toch goed voor het algoritme? Ja, klopt, dat is goed voor het algoritme, want het algoritme houdt ervan als jij consistent content maakt.

Maar wat heeft jouw volger eraan als jij een of ander verhaal schrijft over hamburgers, terwijl je een healer of coach bent? Niets! En uiteindelijk schrijf je je content voor je volgers en niet voor het algoritme…

Hoe maak ik dan goed gebruik van een inhaakkalender?

Het is echt het beste om content te maken die gaat over wat jouw soul client (die klant met wie jij het allerliefst wil werken en die jij het allerbest kan helpen) bezighoudt.

Vraag 1 is: ben ik geinspireerd vandaag om goede content te maken? Als het antwoord nee is, dan kun je òf beter niets schrijven òf eerst even rust nemen en stilstaan bij jouw soul client. Vragen die je jezelf kan stellen zijn “wat moet mijn soul client vandaag horen van mij?” of “wat kan ik vandaag delen uit mijn hart?”

Vraag 2 is dan: is deze dag relevant voor mijn volger? Speelt dit onderwerp bij mijn volger? Is jouw soul client bijvoorbeeld een feminist, dan is Internationale Vrouwendag wellicht een goede dag om op in te haken.

Vraag 3 is: Hoe kan ik hier een goede post maken die eruit springt en niet eruit ziet als de 2.397 andere Internationale Vrouwendag posts die vandaag ook verschijnen? Geef bijvoorbeeld jouw visie op het thema, laat zien dat jij een expert en leider bent op dit gebied. En papagaai niet zomaar alle anderen na die ook inhaken op die dag.

Dus schrijf alleen nuttige content, die relevant is voor je volger en die eruit springt.

Waar vind je een goede inhaakkalender?

  • Ik gebruik zelf Planoly om mijn posts op Instagram in te plannen. In deze tool zit heel handig een inhaakkalender ingebouwd, zo zie je elke dag of er een themadag is. Dit is wel een Engelstalige tool, dus typisch Nederlandse dagen zitten er niet in. Hier is een link naar Planoly. Dit is trouwens een affiliatelink, mocht je besluiten de betaalde versie van Planoly te nemen, dan krijg ik een kleine commissie. Ik gebruik zelf de gratis versie en die voldoet helemaal aan mijn wensen en eisen!
  • Hier vind je een lijst met internationale dagen.
  • En hier vind je een leuke lijst met allerlei grappige dagen in Nederland en Belgie.

Heel veel plezier met content creëren!

What’s next?

Vond je deze blog nuttig en wil je meer leren over content maken en social media?

  • Als je mij beter wil leren kennen, dan kun je me volgen op Instagram
  • Als je meer wil leren over content en social media, lees dan mijn blog of luister mijn podcast.
  • En als je denkt, Paulien, jij moet mij helpen, lees dan hier meer over mijn coaching. Ik coach coaches, healers en therapeuten op het gebied van online zichtbaarheid, social media en online marketing.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.