blank

Aan de slag met ChatGPT? Download hier je Gratis ChatGPT Kickstart Kit 

Waarom ik besloot een membership van 7 euro te beginnen – en wat jij daarvan kan leren -#62

Gisteren kreeg ik een vraag over mijn nieuwe membership de AI Content Club. Dit nieuwe membership kost maar 7 euro per maand. De vraag was: zit er een addertje onder het gras? Dit kan toch eigenlijk niet uit, voor maar 7 euro per maand? Ik heb in maart ook een workshop gegeven voor 9 euro en ik merkte toen ook al dat mensen huiverig waren om mee te doen omdat ze dachten dat het voor 9 euro eigenlijk niets anders kon zijn dan een webinar met een pitch.

Ik wil daarom vandaag met je delen waarom ik dit membership heb gestart, wat de strategie erachter is. En ik ga ook in op voor wie zo’n membership wel of niet geschikt zou zijn – en waarom.

Mijn visie op high ticket coaching

Ik wilde al heel lang lagere prijs producten aanbieden, omdat ik mij erger aan de focus op high ticket in de markt (high ticket betekent: hele hoge prijs). Daarmee bedoel ik dat ik mij erger aan business coaches die andere coaches leren om een zo hoog mogelijke prijs te vragen voor hun producten. Ik ben op zich niet tegen high ticket coaching, maar wel tegen een aantal aspecten daarvan. En sommige business coaches hebben wat mij betreft de verkeerde intentie waarom ze high ticket aanbevelen.

Specifiek zijn dit mijn bezwaren:

 • Een superhoge prijs vragen als je supergoede kwaliteit levert? Niks mis mee zou ik zeggen! Maar een superhoge prijs vragen “omdat je het waard bent”, terwijl je eigenlijk pas net begint met coachen en nog niet weet hoe je je klanten ook echt waarde moet bieden, daar ben ik het niet mee eens. En toch zie ik het keer op keer gebeuren, coaches die bijna 1.000 euro per uur vragen, terwijl ze nog geen klant gehad hebben, ik vind het nergens over gaan.
 • De droom die door sommige business coaches wordt verkocht: zo weinig mogelijk werken en daarmee zoveel mogelijk verdienen, door middel van hoge prijzen. Dat vind ik geen juiste intentie, dan ben je niet met de juiste energie aan het ondernemen als coach. Ik vind dat je als coach met de intentie moet werken om zoveel mogelijk impact te maken voor je klanten. Mag je daarbij absoluut heel goed beloond worden? Zeker! Maar het doel moet niet zijn om zo weinig mogelijk te doen en zo rijk mogelijk te worden, vooral niet als dat er uiteindelijk toe leidt dat je je klanten gewoon te weinig aandacht geeft, wat ik vaak zie gebeuren.
 • Het idee dat vaak verkocht wordt, dat mensen (potentiële klanten) die high ticket coaching niet kunnen betalen “alleen maar een money mindset probleem” hebben. Ik denk dat we financieel in een heel lastige tijd zitten en dat het heel begrijpelijk is dat lang niet iedereen zich een coachingprogramma van 5.000, 10.000 of zelfs 30.000 euro kan veroorloven.
 • Het idee dat ook vaak verkocht wordt, dat coaches (zoals ik) die niet zoveel voelen voor high ticket coaching ook “een money mindset probleem” hebben.

De (business) coaching markt wordt hierdoor verpest. Natuurlijk zijn er ook goede high ticket coaches die gewoon gaan voor kwaliteit, maar bovenstaande dingen zie ik echt vaak, ook in de internationale coach markt.

Hoe ik tot mijn membership idee kwam

Ik droomde al lang van een membership. Ik hou van groepen mensen en ik hou van veel mensen helpen en het leek mij altijd al leuk om content te maken die door veel mensen gebruikt kan worden.

Maar ik voelde me steeds tegengehouden door de “high ticket” bezwaren die ik van andere ondernemers kreeg en bleef maar twijfelen.

Toch heb ik nu de knoop door gehakt, vooral gezien de tijd waarin we leven en de steeds maar stijgende kosten en besloten om voor een lage prijs iets heel moois aan te gaan bieden.

Ik heb besloten voor het onderwerp AI & Content, omdat ik heel graag wil dat mensen goed leren hoe ze AI kunnen inzetten, omdat 1. het echt baanbrekend is en 2. er alweer allerlei mensen op de markt komen die onzin vertellen over AI.

Waarom voor 7 euro?

Maar waarom dan voor 7 euro. En niet voor 47 euro. Of voor 97 euro? Dat is nog steeds een lage prijs. Dat ga ik nu met je delen. En ik volg daarin de strategie van een Oostenrijkse coach die fantastische memberships biedt voor een lage prijs en anderen leert hoe ze dit ook kunnen doen (Evelyn Weiss).

Er zit namelijk een hele slimme gedachte achter de lage prijs, want ik moet natuurlijk wel iets verdienen eraan.

Prijs is een no-brainer

De gedachte erachter is het volgende: voor 7 euro is de prijs nooit het issue voor mensen.

Daarmee wordt de drempel veel lager om te kopen. En dus is het veel makkelijker om een membership van 7 euro te laten groeien dan bijvoorbeeld een van 47 euro.

Als mensen je eenmaal kennen, dan gaan ze sneller upgraden

Het 7 euro membership is een op zichzelf staand aanbod, zonder reclame / dingen die je stiekem eigenlijk extra nodig hebt om er iets mee te kunnen. Ik heb wel nog een level met extra support dat ik af en toe additioneel aanbied. En als mensen eenmaal kopen, dan kunnen ze me leren kennen en zullen ze sneller mijn duurdere diensten kopen, zoals 1-op-1 coaching.

Op een membership van een lage prijs kun je direct adverteren

Doordat de prijs laag is, kan ik ook adverteren met het membership en daarmee sneller groeien, waardoor ik er uiteindelijk toch een mooie omzet mee kan maken. Met een duurder membership of met coaching is adverteren lastig en kom je uit bij bijv een gratis e-book met emailfunnel, maar ook daar heb ik eigenlijk een hekel aan.

De content voor het membership is herbruikbaar

En tenslotte kan ik de content die ik maak voor het membership weer hergebruiken als gratis content, waardoor dat minder werk wordt (dat is althans de bedoeling).

Kortom, ik zie voordelen in een extra lage prijs, omdat die een membership beter schaalbaar maakt en omdat die kan leiden tot snelle upsells naar hogere programma’s. Maar nogmaals, het membership is geen membership waarin continu andere programma’s gepusht worden, juist niet!

Is dit ook iets voor jou?

Dit zijn in mijn ogen de voorwaarden waar jouw bedrijf en jouw persoonlijkheid aan moeten voldoen om een laag geprijsd membership een goede match te maken:

 • Je kent je soul client al goed en hebt al ervaring met het werken met klanten.
 • Je hebt een bestaand publiek.
 • Je hebt budget om te gaan adverteren.
 • Je hebt interesse in funnels en cijfers. Omdat dit een volume business is met hele lage marges, moet je echt optimaliseren en dus in cijfers en techniek duiken..
 • Je kunt snel content creëren, omdat je je klanten al goed kent, zodat de content-kant van het membership je niet teveel tijd kost.
 • Je houdt van werken met en je begeven in en het dragen van de energie van grote groepen.
 • Je hebt een onderwerp waarvan je weet dat veel mensen er interesse in hebben.
 • Je vindt het leuk om veel te geven.
 • Je kunt tegelijk ook goed je eigen grenzen aangeven.

Deze methode is dus zeker niet voor iedereen! Ik ga je in de toekomst zeker op de hoogte houden van de ontwikkelingen en zal al mijn tips met je delen!

Links genoemd in deze podcast

Vragen? Laat ze hieronder weten!


Meer leren van mij?En als je klaar bent voor meer hulp, dan zijn hier 4 manieren hoe ik je kan helpen:

1) Luister naar de ‘Online Marketing Met Impact Podcast.’

Elke week zijn er nieuwe aflevering over online ondernemen, social media, content en zichtbaarheid. Je kunt hier luisteren.

2) Volg mij op Instagram

Kom langs, stel vragen, en leer van mijn content en video’s. Hier vind je mij elke dag

3) Word lid van de AI Content Club

In de AI Content Club leer je alles over hoe je met AI content kunt maken met ChatGPT en Midjourney. Voor maar 9 euro per maand!

4) Werk samen met mij als je coach

We kunnen op verschillende manieren samenwerken, altijd met als doel jouw bedrijf sneller, makkelijker en fijner te laten groeien. Lees hier alles over hoe je met mij kan samenwerken als jouw business coach.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank

Koop de “Creatief met ChatGPT” training voor maar 15 euro excl BTW

Paulien Pierik Business Coach Eindhoven

Paulien Pierik

Hoi, ik ben Paulien Pierik, business coach voor coaches en online ondernemers.

Ik help klanten van over de hele wereld met hun zichtbaarheid en content, zodat ze sneller kunnen groeien, op een eerlijke en authentieke manier.

Ik focus mij hierbij steeds meer op het inzetten van AI voor content en zichtbaarheid.

Recente berichten