6 mindset shifts die jou gaan helpen om met meer gemak nieuwe contacten te maken en te netwerken en verkopen – #31

In deze podcast ga ik het hebben over… gesprekken voeren! Gesprekken die als ondernemer spannend kunnen zijn, omdat je jezelf moet “presenteren”. Bijvoorbeeld netwerkgesprekken, momenten waarop je nieuwe mensen gaat aanspreken, DM gesprekken of gesprekken met mensen die je tegenkomt in een Facebookgroep. En natuurlijk ook verkoopgesprekken. Alle gesprekken waarbij je contact aangaat en jezelf gaat presenteren als ondernemer.

Ik ga in deze aflevering in op 6 shifts die jij kunt maken (plus een bonus die spontaan in me opkwam) om op een andere manier tegen deze gesprekken aan te kijken. Ik ben benieuwd welke van deze voor jou echt iets heeft veranderd, laat het me weten!

  1. Vertrouw erop dat er altijd meer dan genoeg soul clients beschikbaar zijn voor jou. Op elk moment. Je bent niet afhankelijk van dit ene gesprek dat je goed MOET doen.
  2. Maak het leuk en leid altijd met waarde. Het gaat niet om VERKOPEN, het gaat om mensen HELPEN. Ga gewoon mensen helpen, dat kun jij!
  3. Vergeet niet dat je gewoon tegen een mens praat. Geen ideale klant, geen “LEAD, een mens! Praat gewoon zoals je tegen een ander mens ook zou praten!
  4. Sta jezelf toe te oefenen. Gesprekken starten is een spier die je kunt trainen door te doen!
  5. Leer omgaan met afwijzing. Het is niet leuk, het doet pijn, maar het hoort erbij. Sommige mensen reageren niet. En dat is oké, dat zegt niets over jouw waarde als ondernemer.
  6. Doe wat in principe goed voelt. Je kunt allerlei methodes uitproberen en datgene kiezen wat bij JOU past. Maar let op: alles zal in het begin oncomfortabel voelen en daar moet je doorheen!
  7. BONUS: focus op jouw soul clients. Jij doet deze gesprekken om jouw soul clients te vinden, die jou nodig hebben en die jij zo graag wil helpen. Focus ook op het positieve. Wat gaat er wèl goed. Zo gauw je merkt dat je zit te piekeren over bijvoorbeeld een afwijzing, zeg je tegen jezelf: nee, ik ga me hier niet druk over maken. Ik ga focussen op het positieve.

In de podcast hoor je deze 7 shifts met meer detail!


Meer leren van mij?En als je klaar bent voor meer hulp, dan zijn hier 4 manieren hoe ik je kan helpen:

1) Luister naar de ‘Online Marketing Met Impact Podcast.’

Elke week zijn er nieuwe aflevering over online ondernemen, social media, content en zichtbaarheid. Je kunt hier luisteren.

2) Volg mij op Instagram

Kom langs, stel vragen, en leer van mijn content en video’s. Hier vind je mij elke dag

3) Boek jouw gratis impact-sessie

In deze gratis sessie van 45 minuten kijken wij samen naar waarom het nog niet stroomt in jouw bedrijf. Na de sessie heb jij duidelijkheid over waar je op kunt gaan focussen in de komende maanden om sneller meer resultaten te halen!

4) Werk samen met mij als je coach

We kunnen op verschillende manieren samenwerken, altijd met als doel jouw bedrijf sneller, makkelijker en fijner te laten groeien. Lees hier alles over hoe je met mij kan samenwerken als jouw business coach. Of koop hier de Masterclass “Creatief met ChatGPT”.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paulien Pierik Business Coach Eindhoven

Paulien Pierik

Business Coach voor Coaches & Online Ondernemers

Hoi, ik ben Paulien Pierik, Business Coach & Marketing Strateeg. Ik help ondernemers van over de hele wereld zichtbaar te worden, steengoede content te maken en meer te verkopen, zodat ze impact kunnen maken en hun droomleven kunnen leiden.

Recente berichten