De opvolger van IGTV – IGTV wordt nu Instagram video

Deze week heeft Instagram een opvolger van IGTV aangekondigd. Het merk “IGTV” gaat met pensioen.

In deze post leg ik je uit wat deze wijziging nou eigenlijk betekent.

Wat is IGTV?

IGTV is (was) Instagram’s merk voor langere video’s, dat in 2018 werd geïntroduceerd als concurrent voor Youtube. Je kon er langere video’s uploaden dan in je posts en in Reels.

Wat gaat er gebeuren met IGTV?

Het merk IGTV houdt op te bestaan. De lange formaat video’s blijven gewoon bestaan, alleen de naam verdwijnt. Ook wordt IGTV als concept samengevoegd met de reguliere korte videootjes die je kon uploaden op je grid (je gewone pagina) tot één nieuw merk “Instagram video”.

Wat is het gevolg van het verdwijnen van IGTV?

Niet zoveel eigenlijk, IGTV blijft gewoon bestaan, alleen het heet nu Instagram Video.

Hoe werkt de opvolger van IGTV?

De nieuwe Instagram TV werkt vergelijkbaar met IGTV, met een paar verbeteringen:

  • je kunt in je grid een preview van je IGTV video uploaden. Dan wordt er aan je volgers in hun feed (de lijst van posts die ze zien) een korte clip van jouw video getoond. Voorheen was die clip 15 seconden, nu is die 60 seconden. Dat biedt kansen, omdat de kans daarmee groter wordt dat mensen na 60 seconden genoeg interesse hebben in je video om door te klikken naar de hele video op Instagram Video.
  • Er komt een optie om je video’s op Instagram te bewerken met filters en om ze korter te maken.
  • Er komt een nieuwe pagina “video” waarin je Instagram TV video’s ziet die je kunt verkennen. Dit is vergelijkbaar met de Reels pagina, waarbij je door Instagram voorgestelde video’s ziet en niet zozeer video’s van jouw volgers. Deze video’s zijn onder andere gebaseerd op de video’s waar je eerder mee geïnterpreteerd hebt.

Dat was het, de opvolger van IGTV. Ik zie er nog niet heel veel verbetering of potentieel in. Het merk IGTV is nooit echt van de grond gekomen (tenminste, ik hoor nooit iemand over video’s kijken op IGTV), dus ik denk dat Instagram hiermee het langer formaat video probeert nieuw leven in te blazen.

In deze post lees je wat Instagram er zelf over heeft gezegd op de Instagram Creators account.

Wil je meer leren over social media en content?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paulien Pierik Business Coach Eindhoven

Paulien Pierik

Business Coach voor Coaches & Online Ondernemers

Hoi, ik ben Paulien Pierik, Business Coach & Marketing Strateeg. Ik help ondernemers van over de hele wereld zichtbaar te worden, steengoede content te maken en meer te verkopen, zodat ze impact kunnen maken en hun droomleven kunnen leiden.

Recente berichten