We gaan in de komende stappen op zoek naar je de niche van je leven. Onder niche versta ik dat we een keuze gaan maken over 3 zaken:

  1. Jouw soul client. Dat is die klant, met wie jij het ALLERliefste wil werken èn van wie jij weet dat jij haar het ALLERbeste kunt helpen!
  2. Het probleem dat jij gaat oplossen. Waar zit jouw soul client zo mee, dat ze bereid is ervoor te betalen om het op te lossen?
  3. Jouw oplossing. Hoe ga jij dat probleem voor jouw soul client oplossen?

Je gaat daar nu eerst in hoofdlijnen over nadenken. Vervolgens gaan we elk van deze drie helemaal uitdiepen, zodat jij straks precies weet tegen wie je praat, waar jouw soul client nu echt mee zit, waarom zij jou graag wil betalen en hoe jij haar het allerbeste kan helpen!

We beginnen met een inventarisatie van mogelijke niches. Misschien heb je dit al eerder gedaan en denk je dat je al duidelijkheid hebt, toch is het heel leuk en vaak ook ontzettend nuttig om deze exercitie alsnog te doen.

Je krijgt een werkboek dat je helpt om vanuit allerlei hoeken na te denken over je niche. Dit is vooral bedoeld om je creativiteit aan te wakkeren. Je hoeft het werkboek niet juist in te vullen of alle vragen te beantwoorden, sta gewoon een keer grondig stil bij wat je nu echt het leukste vindt om te doen en waar je in uitblinkt.

Ook zit er bij het werkboek een Excel file. Deze is niet bedoeld om je te dwingen om vanuit je hoofd een besluit te nemen, maar om je te helpen in kaart te brengen welke niche de beste keuze is. Je mag deze gebruiken als deze jou helpt, en anders mag je hem lekker negeren!

Je vindt het werkboek en de Excel sheet onder “materialen”. Je kunt deze voor de volgende sessie hier uploaden, zodat ik er in de voorbereiding naar kan kijken.