Er zijn heel veel emailmarketing systemen op de markt. De allerbekendste is Mailchimp. Ik raad je niet aan om met Mailchimp te werken. Het enige positieve dat ik namelijk ooit gehoord heb over Mailchimp, is dat het gratis is, maar verder is het geen fijn of handig systeem.

Wat raad ik dan wel aan? Ik heb allerlei systemen geprobeerd en mijn favoriet is: Mailerlite.

Mailerlite is makkelijk te leren, kan alles wat je nodig hebt als ondernemer die nog niet met extreem complexe funnels bezig is, en het is als je lijst minder is dan 1.000 mensen gratis!

Daarnaast heb ik ook goede ervaringen met ConvertKit en ActiveCampaign. ActiveCampaign (of de Nederlandse versie Mailblue) kan nog veel meer mooie dingen dan Mailerlite. Het is daardoor wel een stuk complexer en lastiger te leren. Convertkit is eenvoudiger dan ActiveCampaign, maar ook duurder en net iets trickier in gebruik (in de zin van dat er soms dingen gebeuren waarvan je denkt, huh wat is dit nu?).

Ik raad je wel een van de grote Amerikaanse systemen aan. Waarom? Omdat die vaak heel makkelijk te koppelen zijn aan allerlei andere systemen die je wilt gaan gebruiken in je bedrijf, zoals quiz systemen, of verkoopsystemen of betaalsystemen of websites.

Je kunt alle systemen gratis proberen.

Ik ben affiliate van Mailerlite, ConvertKit en ActiveCampaign. Dit betekent dat ik, als jij via mijn lid betalende klant van een van deze systemen wordt, een commissie ontvang voor het aanbrengen van die nieuwe klant. De prijs voor jou blijft natuurlijk hetzelfde. Als je je inschrijft voor Mailerlite, dan krijg je 18 euro korting op je eerste betaalde maanden (het gratis systeem is overigens prima!).