Aan de slag met ChatGPT? Download hier je Gratis ChatGPT Kickstart Kit 

Uit de praktijk: “Help, mijn nieuwe klant weet al heel veel – kan ik haar wel helpen?” – #57

Een nieuwe soort podcastafleveringen in de Online Marketing Met Impact Podcast: “uit de praktijk”. Hierin deel ik vragen die ik van klanten krijg en mijn briljante antwoorden daarop.

Haha, nee even serieus, ik deel natuurlijk heel veel adviezen en vaak is wat er bij mijn klanten speelt heel universeel. Ik wil daarom de tijd nemen om als ik van die universele onderwerpen heb besproken, er vervolgens een podcast over op te nemen.

Vandaag kwam er zo’n onderwerp langs: “ben ik wel goed genoeg”! En ik wil hem met je delen, omdat ik vrij zeker weet dat het herkenbaar is.

De audiokwaliteit is helaas niet zo goed als gehoopt, omdat ik de instellingen van mijn microfoon niet goed had staan. Ik deel hem toch, omdat de inhoud superrelevant is!

(Deze podcast is eigenlijk een transcript van een voicenote-uitwisseling met een klant.)

Berichtje van klant:

Ik had net een nieuwe klant op gesprek, een oudere dame, die mijn traject gaat doen. En ze was weg, en ik dacht oh jee, ik kan het niet. Mijn ego kwam enorm in opstand.

het is iemand die al veel heeft gedaan op het gebied waarop ik haar ga helpen en ook op de manier waarop ik help, energetisch. Wat kom je bij mij dan doen? Ze weet al zo veel. En toen werd ik onzeker.

Hoe herkenbaar is dit? Voor mij in elk geval enorm!

Dit is (een geanomiseerde versie van) mijn antwoord aan haar:

Een geruststellende gedachte: ik heb dit ook altijd als ik meer ervaren klanten heb, dat ik mij afvraag wat ik bij kan dragen. Dat gaat vanzelf over na de eerste sessie. bereid die eerste sessie goed voor en dan zul je zien dat het gevoel snel wegebt

het feit dat ze bij jou komt betekent dat ze een groot probleem heeft. Ze weet weliswaar alles, in haar hoofd, maar ze heeft dat niet weten te implementeren in haar leven, anders kwam ze niet bij jou. Dus dat is genoeg reden om te weten dat ze hulp nodig heeft. Zo lang jij goed luistert naar haar en durft terug te geven ben je hoe dan ook van toegevoegde waarde.

Kennis is lang niet het enige waarvoor een klant bij jou komt. Jij (degene die mij dat berichtje stuurde) vertelde net in je voicenote al dat puur het sturen van dit berichtje je al inzicht gaf. Zo is dat ook voor je klant. Puur het feit dat ze iemand heeft die voor haar klaar staat, is al heel waardevol.

Ik zie vaak bij coaches en therapeuten dat ze heel goed hun klanten kunnen helpen, maar zelf toch nog met dingen worstelen. Hoeveel opleidingen ze ook gedaan hebben. Al hun kennis zegt niets over hoe ze in hun vel zitten.

Sterker nog, als iemand heel veel opleidingen gedaan heeft, dan is dat soms een aanwijzing dat diegene hulp nodig heeft.

En tenslotte: jij weet nooit wat voor iemand anders veel inzicht geeft. Ik heb een klant met wie ik al 4 jaar werkt en die al een groot bedrijf werkt. Ik denk soms, wat kan hij van mij leren? Van de week had ik een call met hem, waarna hij zei dat hij de inhoud supernuttig vond, terwijl waar we het over hadden voor mij niet heel diep of baanbrekend was. Je weet dus niet wat voor de ander van waarde kan zijn!

Mijn klant was vervolgens helemaal gerustgesteld. Jij hopelijk ook?

Ik ben benieuwd of dit iets is waar jij mee zit? Laat het me weten hieronder of op Instagram!


Meer leren van mij?En als je klaar bent voor meer hulp, dan zijn hier 4 manieren hoe ik je kan helpen:

1) Luister naar de ‘Online Marketing Met Impact Podcast.’

Elke week zijn er nieuwe aflevering over online ondernemen, social media, content en zichtbaarheid. Je kunt hier luisteren.

2) Volg mij op Instagram

Kom langs, stel vragen, en leer van mijn content en video’s. Hier vind je mij elke dag

3) Word lid van de AI Content Club

In de AI Content Club leer je alles over hoe je met AI content kunt maken met ChatGPT en Midjourney. Voor maar 9 euro per maand!

4) Werk samen met mij als je coach

We kunnen op verschillende manieren samenwerken, altijd met als doel jouw bedrijf sneller, makkelijker en fijner te laten groeien. Lees hier alles over hoe je met mij kan samenwerken als jouw business coach.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Koop de “Creatief met ChatGPT” training voor maar 15 euro excl BTW

Paulien Pierik Business Coach Eindhoven

Paulien Pierik

Hoi, ik ben Paulien Pierik, business coach voor coaches en online ondernemers.

Ik help klanten van over de hele wereld met hun zichtbaarheid en content, zodat ze sneller kunnen groeien, op een eerlijke en authentieke manier.

Ik focus mij hierbij steeds meer op het inzetten van AI voor content en zichtbaarheid.

Recente berichten