Aan de slag met ChatGPT? Download hier je Gratis ChatGPT Kickstart Kit 

Aan de slag met ChatGPT? Download hier je Gratis ChatGPT Kickstart Kit 

6 voordelen van email marketing – waarom je nú in moet gaan zetten op emailmarketing -#47

Als je mijn vorige aflevering geluisterd hebt (zoniet, doe dat dan hier), dan weet je dat er veel aan het veranderen is in social media op dit moment en dat het belangrijk is dat je je strategie daarop aanpast. Het is belangrijk dat je inzet op emailmarketing en in deze podcast ga ik in op 6 voordelen van emailmarketing.

Hieronder kun je de podcast luisteren. Onder het podcast blokje vind je een samenvatting van de podcast in blog-vorm!

In de vorige aflevering ben ik er dieper op ingegaan, maar ik wil de uitdagingen van social media die op dit moment bestaan nog even samenvatten:

Social media als marketingstrategie is best ingewikkeld. En wordt steeds ingewikkelder…

Het social media landschap verandert heel snel. En helaas niet per se in het voordeel van ons, ondernemers…

Altijd maar afwachten wie je content ziet…

Het aantal mensen dat jouw berichten ziet op social media wordt in razend tempo kleiner. Het wordt steeds onzekerder OF je content gezien wordt en WIE je content dan te zien krijgt. 

Al je werk kan ineens weg zijn…

Ken je ook zo’n ondernemer bij wie ineens het Instagram account geblokkeerd met 50.000 volgers geblokkerd was? Weg! Foetsjie! Hele business weg dus. Dit gebeurt steeds vaker, onder andere doordat er automatische controles plaatsvinden die niet altijd ergens op slaan…

Ben je ondernemer of ben je video-god?

Op dit moment is er een grote verandering gaande op Facebook en Instagram, waardoor je, als je geen Reels (korte video’s) maakt, steeds minder zichtbaar wordt. De verwachting is dat dit in de komende maanden snel erger wordt. Een klant mailde me deze week “Paulien, ik kreeg gewoon buikpijn toen ik jouw podcast luisterde over de toekomst van social media”. En ik snap dat zo goed! het PAST gewoon niet bij iedereen om aan de slag te gaan met grappige korte videootjes!

Of ben je misschien fulltime social media student?

Om bij te blijven op social media moet je echt de trends en ontwikkelingen in de gaten houden. Wat in 2021 nog werkte, is in 2022 een compleet achterhaalde strategie. Dus naast video-god moet je ook nog eens social media student zijn in 2022 om te weten wat je moet doen. En ook dat is niet voor iedereen.Gelukkig is er een andere optie… Emailmarketing!

En dat is waar ik het vandaag met je over wil hebben, emailmarketing!

Emailmarketing? Is dat niet heel erg 1999, Paulien? Ja, bestwel. En toch is emailmarketing in 2022 een enorm goede toevoeging aan je marketingstrategie, naast social media.

Voordelen email marketing:

Met emailmarketing:

  • Ben jij eigenaar van je volgers. Niemand kan die lijst van je afpakken (zolang je er af en toe een backup van maakt althans).
  • Word jij niet door een algoritme geforceerd om video’s (of andere vormen van content) te maken, omdat het platform daar meer geld aan verdient.
  • Verandert er veel minder dan op social media. Het verandert zeker ook, maar minder snel en minder fundamenteel.
  • Krijg jij een veel hogere ROI. Wist jij dat je op social media gemiddeld 1,28 euro verdient voor elke euro die je investeert en met emailmarketing 38 euro?
  • Worden je mails gewoon afgeleverd bij je klanten, in plaats van dat je moet hopen dat een algoritme ze misschien laat zien.
  • Hoef jij veel minder te leren om er lekker mee aan de gang te gaan dan bijv bij Instagram of Facebook.

Kortom, emailmarketing heeft een aantal van de nadelen die social media heeft niet!Betekent dat dan dat emailmarketing social media vervangt, omdat er zoveel email marketing voordelen zijn?

Voor je begint te juichen, nee helaas niet hihi. Ik denk wel dat emailmarketing een deel van je de activiteiten kan vervangen die je nu met social media doet, of waarvan je van plan was om ze met social media te doen.

Social media heeft nog steeds een plek, het is immers waar jouw potentiële klanten hun tijd doorbrengen en het is een manier om “viral” te gaan, waardoor nieuwe mensen je leren kennen.

Ik denk dat het fijn is en veel rust geeft als je een emaillijst hebt, waarbij je vrij bent in de soort content die je maakt en waarbij je zeker weet dat als je geen spam verzendt, je emails gewoon getoond worden aan je gebruikers. En ik vind het superbelangrijk dat je daar NU op inzet, zodat je straks niet voor het feit komt te staan dat niemand je content meer ziet.En hoe doe je dat dan, beginnen met emailmarketing?

Om te beginnen met emailmarketing heb je een aantal zaken nodig:

  1. Een systeem
  2. Een reden waarom mensen zich zouden inschrijven voor je lijst (= een gratis weggever)
  3. Emails die je uitstuurt naar de nieuwe mensen op je lijst
  4. Een nieuwsbrief / emails die je regelmatig stuurt.

Ik zal in de volgende podcast hier dieper op ingaan, zodat je de precies weet wat de stappen zijn die je moet doen en welke systemen ik je daarbij aanraad.

Ik weet namelijk dat dit voor veel nieuwe ondernemers een enorme hobbel is, zowel technisch (HOE zet ik dit in hemelsnaam allemaal op?), als strategisch (WAT voor weggever moet ik dan hebben? Wat voor emails moet ik dan sturen), als designtechnisch (hoe zorg ik dat het er allemaal een beetje MOOI uitziet?), als niet te vergeten mindset-technisch (ga ik mensen dan niet BOMBARDEREN? Willen mensen mijn emails wel?).

Als je vragen hebt over emailmarketing, dan mag je ze hieronder stellen. Of stuur me even een DM op Instagram. Ik hoop in elk geval dat de voordelen email marketing superduidelijk zijn geworden!
Meer leren van mij?En als je klaar bent voor meer hulp, dan zijn hier 4 manieren hoe ik je kan helpen:

1) Luister naar de ‘Online Marketing Met Impact Podcast.’

Elke week zijn er nieuwe aflevering over online ondernemen, social media, content en zichtbaarheid. Je kunt hier luisteren.

2) Volg mij op Instagram

Kom langs, stel vragen, en leer van mijn content en video’s. Hier vind je mij elke dag

3) Word lid van de AI Content Club

In de AI Content Club leer je alles over hoe je met AI content kunt maken met ChatGPT en Midjourney. Voor maar 9 euro per maand!

4) Werk samen met mij als je coach

We kunnen op verschillende manieren samenwerken, altijd met als doel jouw bedrijf sneller, makkelijker en fijner te laten groeien. Lees hier alles over hoe je met mij kan samenwerken als jouw business coach.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leer hoe je AI in kunt zetten om sneller, slimmer en creatiever content te maken als ondernemer. Vanaf 9 euro per maand!

Paulien Pierik Business Coach Eindhoven

Paulien Pierik

Hoi, ik ben Paulien Pierik, business coach voor coaches en online ondernemers.

Ik help klanten van over de hele wereld met hun zichtbaarheid en content, zodat ze sneller kunnen groeien, op een eerlijke en authentieke manier.

Ik focus mij hierbij steeds meer op het inzetten van AI voor content en zichtbaarheid.

Recente berichten