Aan de slag met ChatGPT? Download hier je Gratis ChatGPT Kickstart Kit 

Wat is een niche en wat moet je ermee? – #4

Je hebt een niche nodig, je hebt hem eeeecht nodig. Iedereen zegt het! Maar wat is een niche? En is het nou echt zo belangrijk om er een te kiezen? Daar gaat de podcastaflevering over die je hieronder kunt beluisteren. Ik ga in op de vraag “wat is een niche?” en op de voordelen van een niche.

Veel coaches en therapeuten hebben veel weerstand tegen het kiezen van een niche, omdat ze zich door die keuze beperkt voelen in wie ze kunnen helpen en aan welke problemen ze kunnen werken.

Toch is het kiezen van een niche SUPERbelangrijk. Heel vaak als mensen vastlopen in hun marketing, is de oorzaak een onduidelijke niche. Met het kiezen van een niche doe je jezelf dus echt een HEEL groot plezier. In de podcast leer je wat een niche is en wat de voordelen ervan zijn. Zodat jij echt gaat voelen dat die keuze voor een niche een handige is. Hieronder vind je de samenvatting van de podcast:

Wat is een niche?

Een niche is een keuze die jij maakt in je bedrijf over de focus van jouw marketing. En meer specifiek over:

 1. Welke doelgroep ga ik bedienen? Wie is de persoon die ik het liefst wil helpen en die ik het best KAN helpen (ik noem dit ook wel je soul client)?
 2. Welk probleem ga ik oplossen voor deze doelgroep? Welk probleem wil deze soul client oplossen en kan ik goed helpen oplossen)?
 3. Welke oplossing ga ik gebruiken om dit probleem op te lossen voor deze doelgroep. Hoe ga ik mijn soul client helpen op een manier die aansluit bij waar ik in uitblink?

Het kiezen van een niche helpt je dus vooral in je marketing. Het kiezen betekent NIET dat je niet langer met mensen van buiten je doelgroep mag werken of problemen van buiten je doelgroep mag oplossen, het betekent dat je je in je marketing op die ene doelgroep en dat ene hoofdprobleem richt.

Voordelen van het kiezen van een niche

In de podcast ga ik er veel verder op in, hier zijn in het kort zeven vette voordelen van het kiezen van een niche:

 1. Je content zal veel meer resoneren met je volgers, waardoor je meer interactie krijgt. Wat niet alleen erg leuk en motiverend is, maar wat ook gaat leiden tot meer klanten, omdat je sneller betere relaties opbouwt.
 2. Door het kiezen van een niche, krijg je vanzelf een expert status. En experts verkopen makkelijker en meer.
 3. Als je kiest voor een doelgroep en een probleem, dan krijg je vanzelf ook meer focus in je bedrijf, waardoor alles minder ingewikkeld wordt en minder werk.
 4. Je kunt veel makkelijker je klanten bedienen als ze allemaal vergelijkbare problemen hebben. En daardoor krijgen je klanten ook nog eens meer en betere resultaten!
 5. Het maken van content wordt veel makkelijker en sneller, doordat je precies weet tegen wie je praat en waarover je praat.
 6. Er is veel minder directe concurrentie als je iets heel specifieks doet.
 7. Je valt meer op als je iets heel specifieks doet. Mensen onthouden daardoor sneller wie je bent en wat je doet, en dat leidt weer tot aanbevelingen. Gratis klanten noem ik dat. We love gratis klanten!

Hoe nu verder?

 • Als je nu je weet wat een niche is zeker weet dat ook jij een niche wil kiezen, dan kan je leren hoe je dat doet op een manier die bij jou past in mijn coaching.
 • En als je de podcast waardevol vond, dan zou ik het supertof vinden als je een screenshot wil maken van de podcast en hem wil delen op je Instagram stories met mij getagd (@paulienpierik_nl). Je kan hem natuurlijk ook delen op een ander social media platform of via email, als je mensen kent die hier ook iets aan zouden hebben. Dankjewel!
 • Als je meer willen leren over online marketing, lees dan verder op mijn blog.

Wat is een niche? En wat moet je ermee als ondernemer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank

Koop de “Creatief met ChatGPT” training voor maar 15 euro excl BTW

Paulien Pierik Business Coach Eindhoven

Paulien Pierik

Hoi, ik ben Paulien Pierik, business coach voor coaches en online ondernemers.

Ik help klanten van over de hele wereld met hun zichtbaarheid en content, zodat ze sneller kunnen groeien, op een eerlijke en authentieke manier.

Ik focus mij hierbij steeds meer op het inzetten van AI voor content en zichtbaarheid.

Recente berichten