Welkom & mijn 4 beloftes aan jou over deze podcast – #1

Hallo!!! Eindelijk is hij er dan, aflevering 1 van mijn podcast, de Online Marketing Met Impact Podcast. Ik heb er zo lang over gedroomd en nu besloten het gewoon te gaan DOEN (daarover meer in een volgende aflevering trouwens). Je kunt hieronder luisteren:

Voor wie is de Online Marketing Met Impact Podcast?

Deze podcast is voor jou als je een online ondernemer bent die meer wil leren over online marketing, contentstrategie en social media èn als ondernemen op een manier die past bij jou, je bedrijf en jouw waarden voor jou belangrijk is.

Ik zal mezelf ook nog even kort voorstellen: Mijn naam is Paulien Pierik, business coach met ruim 17 jaar ervaring in de online wereld. Ik help met name coaches en vergelijkbare online ondernemers om online zichtbaar te worden op een authentieke manier, zelfs als ze een hekel hebben aan social media en zonder vreselijke verkooptechnieken!

Ik ben de Online Marketing Met Impact Podcast begonnen omdat ik een aantal dingen zie in de online marketing wereld, die me frustreren, omdat ze het voor online ondernemers lastig maken om succesvol te worden. Deze podcast is er om je een andere kijk te geven op online marketing en om je heel concrete tips en handvaten te geven om te groeien, zichtbaarder te worden en betere content te maken.

Hieronder ga ik in op wat mij frustreert, waarom me dat frustreert en ik deel de belofte die ik daarover doe aan jou, als de luisteraar van mijn podcast:

Teveel focus op dingen die MOETEN.

Hoe vaak hoor je het niet: Je MOET elke dag een story plaatsen. Je MOET 10.000 mensen op je emaillijst hebben, anders kun je niet succesvol zijn, je MOET Instagram Reels doen, je MOET elke dag 5 nieuwe mensen leren kennen en ze een DM sturen, anders kun je niet genoeg groeien. Je moet, je moet, je moet.

Als jij dingen doet omdat ze moeten, dan is de kans dat dat gaat lukken niet zo groot. Ten eerste omdat je er dan met de verkeerde energie aan begint (en waar je met verkeerde energie aan begint, dat lukt niet) en ten tweede omdat het HEEL lastig is om consistent te zijn met iets als je het alleen maar doet omdat het moet. En consistentie is nou juist zo vreselijk belangrijk in de online wereld.

Dus, mijn visie is: je hoeft niets!! Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen die verstandig zijn om te doen, als je bijvoorbeeld geen content maakt, dan wordt het allemaal erg lastig, maar hoe je dingen doet, dat mag je zelf besluiten. En als je dingen doet waar jij achter staat, dan wordt alles zo ontzettend veel makkelijker.

Coaches die klanten leren om hun identieke strategie te kopiëren

Deze lijkt een beetje op de vorige hierboven: coaches en goeroes die hun volgers aanraden hen te kopiëren. Bijvoorbeeld: “ik doe dansjes op reels en heb nu 100.000 volgers.” Of, ook zo’n vreselijke: kopieer mijn teksten voor je emails en je instagram posts, dan hoef je niet zelf na te denken.

Net als dat je dingen doet omdat ze moeten, werkt het ook niet als je dingen doet omdat die zo lekker werkten voor iemand anders.

Ten eerste, als je iemand anders echt inhoudelijk kopieert, dan ga je op die persoon lijken en als die persoon klinken. Hoe weten jouw volgers dan met wie ze eigenlijk te maken hebben? En ten tweede, als jij iets kopieert van iemand anders dan is de kans dat die methode of content echt bij jou past erg klein.

Ik vind dus dat het kopiëren van andermans methodes niet de beste manier is om succesvol te worden en dat teveel online ondernemers hier bakken met geld aan uitgeven, zonder dat het ze echte resultaten brengt. In plaats daarvan is het beter om op zoek te gaan naar jouw EIGEN strategie, op basis van solide kennis van wat je allemaal kan doen. En dat is wat ik je ga leren in deze podcast.

Focussen op alleen mindset of strategie – en sowieso vergeten om te focussen op implementatie

Focussen op alleen maar mindset. Of juist alleen maar strategie. Veel ondernemers zijn bijvoorbeeld dol op de law of attraction. Ik ook trouwens, maar alleen de law of attraction is niet voldoende. Je hebt ook een strategie nodig en je moet dingen gaan DOEN. Aan de andere kant is alleen maar focussen op “wat moet ik doen” ook niet voldoende.

Alleen maar mindset werk gaat jou niet helpen om te snappen hoe je nou content maakt. En alleen maar aan je content werken, terwijl jij slecht in je vel zit, levert bagger content op. Je hebt dus BEIDE nodig en daar gaan we in deze podcast steeds aandacht aan besteden.

Te weinig aandacht voor “maar hoe doe je dat dan in de praktijk”. Dit is niet zozeer een frustratie van mezelf ,maar een frustratie die ik van klanten heb gehoord en van mensen in mijn publiek die ik heb geinterviewd toen ik deze podcast aan het plannen was, en dat is: er zijn te weinig podcasts met concrete uitleg die ik ook echt kan gaan implementeren in mijn bedrijf.

Dus! Met deze podcast wil ik jou leren hoe je je eigen pad kan kiezen in de online wereld, zodat jij zichtbaar kan worden op een manier die goed voelt.

De fundamenten van de Online Marketing Met Impact podcast

De basis van mijn podcast, al mijn content en ook mijn coaching is:

  • Jij hoeft helemaal niets, ik ga je leren hoe je je eigen weg kan vinden in online marketing land, een strategie die bij jou past!
  • Done is better than perfect, hier geen uitleg hoe je dingen perfect kan aanpakken, maar uitleg hoe jij op een imperfecte manier kan gaan shinen online.
  • Mindset, strategie en implementatie zijn alle drie superbelangrijk en we zullen ze dus alle 3 steeds behandelen.

Ik zal ook altijd ingaan op het waarom van bepaalde marketing strategieën, zodat je snapt waarom iets belangrijk is, en zodat je kan besluiten of dit bij jou past. En ik zal ingaan op hoe een bepaalde strategie in het grotere plaatje past, zodat je niet heel hard aan een onderdeel van je bedrijf werkt met het idee dat je zo goed bezig bent, terwijl je een ander onderdeel compleet over het hoofd hebt gezien!
 Mijn podcasts zullen altijd een mix zijn van zowel strategie als mindset, omdat de een niet zonder de ander kan. En ik beloof je altijd concrete tips te geven, zodat je wat je hoort ook kan gaan implementeren in jouw business!

Ik heb er reuzeveel zin in, ik hoop jij ook! Tot de volgende keer!
Meer leren van mij?En als je klaar bent voor meer hulp, dan zijn hier 4 manieren hoe ik je kan helpen:

1) Luister naar de ‘Online Marketing Met Impact Podcast.’

Elke week zijn er nieuwe aflevering over online ondernemen, social media, content en zichtbaarheid. Je kunt hier luisteren.

2) Volg mij op Instagram

Kom langs, stel vragen, en leer van mijn content en video’s. Hier vind je mij elke dag

3) Boek jouw gratis impact-sessie

In deze gratis sessie van 45 minuten kijken wij samen naar waarom het nog niet stroomt in jouw bedrijf. Na de sessie heb jij duidelijkheid over waar je op kunt gaan focussen in de komende maanden om sneller meer resultaten te halen!

4) Werk samen met mij als je coach

We kunnen op verschillende manieren samenwerken, altijd met als doel jouw bedrijf sneller, makkelijker en fijner te laten groeien. Lees hier alles over hoe je met mij kan samenwerken als jouw business coach. Of koop hier de Masterclass “Creatief met ChatGPT”.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Paulien Pierik Business Coach Eindhoven

Paulien Pierik

Hoi, ik ben Paulien Pierik, business coach voor coaches en online ondernemers.

Ik help klanten van over de hele wereld met hun zichtbaarheid en content, zodat ze sneller kunnen groeien, op een eerlijke en authentieke manier.

Ik focus mij hierbij steeds meer op het inzetten van AI voor content en zichtbaarheid.

Recente berichten